maandag 1 december 2014

Kazoo of didgeridoo?

Een berichtje uit de crea-klas:

In oktober hing er een Australisch sfeertje in de creaklas!  We leerden over het typische instrument van de Aboriginals: de didgeridoo. We leerden ook over de schilderkunst bij de Aboriginals, welke kleuren en symbolen er gebruikt worden in hun kunstwerken en nog veel meer. We bekeken filmpjes en kunstwerken. Juf Greet bracht zelfs een echt didgeridoo mee.

Omdat we moeilijk een didgeridoo zelf kunnen maken, hielden we het iets eenvoudiger en maakten we van een keukenrol een kazoo, die we beschilderden en versierden in de stijl van de Aboriginals. De resultaten hiervan kunnen jullie op de klasblogs bekijken.

Met het Toeterlied van Bart Peeters hebben we onze kazoo's al eens goed getest, en ook bij het bezoek van de Sint deze week zullen ze ons van ver kunnen horen!

Op vraag van enkele leerlingen geef ik hier nog eens ons stappenplan, voor wie zin heeft om thuis nog eens een kazoo te maken. Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.