donderdag 6 juni 2013

De vuurvogel van Stravinski

Onze knutselaars keken even raar op toen ze hoorden dat we niet gingen knutselen, maar wel naar een Russisch sprookje gingen luisteren. Het was een spannend verhaal over een prins, een vuurvogel met een magische pluim, een onsterfelijke tovenaar, mooie prinsessen en lelijke monsters. Tijdens het verhaal luisterden we ook naar de mooie muziek van Igor Stravinski.




Daarna bekeken we fragmenten van het schitterende ballet, en onze leerlingen waren er helemaal vol van. Klik HIER als je het spannendste fragment, met de lelijke tovenaar Kashei, nog eens wil terugzien. Het volledige filmpje van het ballet is ondertussen jammer genoeg van youtube verwijderd.



De volgende les hebben onze kunstenaars prachtige vuurvogels getekend met oliepastels en ecoline. Kijk ook op de klasblogs voor meer foto's! Aan iedereen een dikke proficiat voor deze knappe resultaten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.