dinsdag 14 juni 2011

Ons project: een animatiefilm maken: hoe het groeide.

In januari begonnen we aan ons groot project voor dit schooljaar: een echte animatiefilm maken. Dankzij een goede handleiding en uitleg die we kregen van meester Bram, gingen we aan de slag:

In elke klas bedachten de kinderen een leuk nummertje of verhaaltje dat paste in het thema 'Circus'. Het scenario werd opgeschreven, en de rollen werden verdeeld. Dan werden de figuurtjes voor de film zorgvuldig geboetseerd uit klei, mooi beschilderd en vernist.





We maakten ook een circus-decor waarbij iedereen personen uit het publiek tekende en uitknipte. Op die manier werd het een decor van iedereen. Er werden ook nog attributen en decorstukken ineengeknutseld, en dan konden we eindelijk aan het filmwerk beginnen.



Voor een stop-motionfilm is het de bedoeling om heel veel foto's te nemen, terwijl je telkens de figuurtjes een klein beetje beweegt. Dat was een heel werk! Er zijn honderden foto's genomen, die we dan in het computerprogramma 'Windows moviemaker' bij elkaar brachten tot een echte bewegende film.
Daarna kwamen er nog geluiden bij, de kinderen van sommige klassen speelden ook acteur en spraken de stemmen in. We kozen ook nog passende muziek en titels, en dan, na maandenlang werken, met af en toe mislukkingen en technische problemen, waren de filmpjes eindelijk klaar.
Je kan ze allemaal bewonderen op youtube, als je 'jonatanschool' intikt, of kijk op de blogs van de verschillende klassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.