zondag 16 mei 2010

Kralen voor moederdag

 

Wat komt hier uit de oven? Saté-tjes zijn het zeker niet, wel een deel van onze kralen die we zelf maakten voor het moederdagcadeautje.
De mama's hebben ondertussen hun mooie armband al gekregen, dus kunnen we nu wel vertellen hoe we die hebben gemaakt. Verschillende kinderen wilden weten welke klei we gebruikten, zodat ze het thuis nog eens konden overdoen.

Je kunt deze kralen maken van Fimo-klei, of zoals wij deden, van klei van het merk Cernit (goedkoper maar verkrijgbaar in minder kleuren. Te vinden bij Kreaboo in Dendermonde.) Fimo vind je in alle hobbywinkels.
Het boetseren was een zeer fijn werkje, maar de kralen werden zeer mooi: verschillende vormen, gemarmerd, gestreept, met stippeltjes of met een spiraaltje erin, onze kunstenaars maakten er wat van!

Daarna werden de kralen gebakken in een gewone oven (ongeveer een half uurtje op 130°) Ze kregen nog een laagje vernis om ze mooi te laten glanzen, en dan werden ze op een elastiek geregen. Klaar!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.